Enjoy shopping & crafting with us..

Sunday, March 25, 2018

Cara MUDAH menggunungkan SAVING & INVESTMENT!

Assalamualaikum & Salam Sejahtera...

Entry kali ni agak mendalam sikit. Perkara baik seeloknya kita share bersama-sama kan?

Apa planning untuk saving & investment masa depan korang? Itu soalan cepu emas kami... Dulu kami buntu juga, sebabnya bila nak buat saving je confirm duit tu hanyut!! Lastly tiap hujung tahun, saving kami setakat adooo jer...

Alhamdulillah, sekarang kami dah jumpa jawapan dan penyelesaian kepada masalah kami tu. Ini bukannya kami saja-saja nak hebahkan tau. Ini semua mungkin salah satu jawapan untuk simpanan masa depan korang juga. Rezeki kami bila jumpa dengan orang yang betul dan pada masa yang betul dan awal!




Orangnya nampak biasa je kan? Tapi sebenarnya memang luar biasa! 1st time kami dengar penjelasan & pencerahkan berkaitan saving dan investment ni, kami dah rasa hebat! Kebetulan kami memang mencari-cari peluang untuk tingkatkan saving dan investment kami yang sebolehnya tidak membebankan duit gaji bulanan kami...

So, bila dah ada peluang depan mata kami terus GRAB!!!!!

Untuk pengetahuan korang, En. Marwan Fikri Bin Mustafar menyediakan peluang saving dan investment melalui :-

  • UNIT TRUST/PRS
  • ISLAMIC ESTATE PLANNING
  • ASB FINANCING
  • TRUST NOMINATION
  • TAKAFUL

Nak tau apa semua benda kat atas tu, boleh terus direct contact En. Marwan Fikri Bin Mustafar di 013-270 4243

Semua detail person in charge kami ni ada di gambar atas ni... Boleh terus set appoitment dengan beliau. Nak setting talk di company korang pun boleh. En. Marwan Fikri Bin Mustafar ni memang pusing SEMENANJUNG, SABAH & SARAWAK tau!!! 

Untuk makluman korang, suami kami invest dan saving melalui KWSP (Akaun 1). Memang langsung tidak membebankan dan usik duit bulanan kami... Just tunggu jelah duit tu beranak! En. Marwan Fikri Bin Mustafar akan maklumlah pada kami setiap kali progress. Pihak CWA juga akan pos statement ke rumah kita.

Manakala kami pula invest dan saving melalui CASH! Tak banyak pun, kami decide untuk simpan RM 100.00 setiap bulan. Kami juga invest melalui ASB juga. Alhamdulillah, setakat ni Allah s.w.t permudahkan urusan kami. Setiap hujung tahun kami check je berapa pulangan saving dan investment kami tu... Alhamdulillah, mampu tersenyum...

Masa muda & mampu bekerja inilah adalah waktu yang paling sesuai untuk kami usahakan asset, investment dan simpanan kami. Insya Allah, bila dah tua nanti takkan susahkan sesiapa! Walaupun anak sendiri... Korang,bila lagi? Kami yakin dengan En. Marwan Fikri Bin Mustafar! Korang pasti menyesal jika tidak bermula dari sekarang...

En. Marwan Fikri Bin Mustafar
013-270 4243

10 comments :

  1. Replies
    1. sama-sama...
      kalau mencari untuk buat pelaburan & saving, boleh terus contact En. Marwan Fikri Bin Mustafar ni...
      Saya jamin awk akan berpuas hati dengan perkhidmatan yang diberikan...

      Delete
  2. Pentingnya perancangan kewangan bermula dari sekarang

    ReplyDelete
    Replies
    1. setuju sangat-sangat...
      kalau mencari untuk buat pelaburan & saving, boleh terus contact En. Marwan Fikri Bin Mustafar ni...
      Saya jamin awk akan berpuas hati dengan perkhidmatan yang diberikan...

      Delete
  3. Memang kena plan saving.. eyda buat asb loan dgn cimb.. ambil yang mampu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan...dari sekarang la kita kena plan..
      kalau eyda nak tambah pelaburan & saving, boleh terus contact En. Marwan Fikri Bin Mustafar ni...
      Saya jamin awk akan berpuas hati dengan perkhidmatan yang diberikan...

      Delete
  4. Betul, masa muda & mampu ni memang kne start saving. Bekalan kemudian hari :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. setuju 200%!!
      kalau mencari untuk buat pelaburan & saving, boleh terus contact En. Marwan Fikri Bin Mustafar ni...
      Saya jamin awk akan berpuas hati dengan perkhidmatan yang diberikan...

      Delete
  5. thanks for all these info sharing

    ReplyDelete
    Replies
    1. welcome! berita baik elok kongsi bersama untuk manfaat semua...

      Delete

Kami memerlukan komen dari kawan-kawan semua untuk memperbaiki & mengeratkan silaturrahim antara kita...
Terima kasih kerana luangkan masa ke blog kami (^_^)