Thursday, July 30, 2015

List PINJAMAN/YAYASAN & BIASISWA Pendidikan...

Assalamualaikum & Salam Sejahtera...

Alhamdulillah, dapat bertemu lagi kita di dalam ruangan Blog kami ni. Lama kami tak update tentang produk & koleksi kami di sini. Tapi hari ini, kami still lagi tidak dapat update berkaitan produk & koleksi kami kerana gambar-gambar belum di edit & di labelkan. Itu menuntut masa lebih sikit...hehehehe...

Untuk entry hari ini, kami nak share berkaitan dengan PINJAMAN/BIASISWA yang Insya Allah boleh di mohon oleh bakal-bakal & pelajar sedia ada. Kebetulan adik kami juga bakal menyambung pengajiannya. So bagi keluarga kami yang kurang berpendapatan tinggi ni & alhamdulillah adik-adik kami yang level IQ yang membanggakan Insya Allah berkelayakan memohon. Lain yayasan/biasiswa, lain syarat-syaratnya. Sekurang-kurangnya apabila tamat belajar nanti, mereka tidak di bebankan dengan bayaran pinjaman yang tinggi faedahnya & Insya Allah jika di permudahkan & dimurahkan rezeki dapatkan dia berkhidmat di syarikat pinjaman/biasiswa yang di terima.. Amin...

Semoga info ini dapat memberi sedikit sebanyak manfaat kepada semua. Yang penting, baca betul-betul syaratnya. Apply dengan penuh cermat.

  • Tawaran Biasiswa IPTA.
  • Tawaran Pinjaman Boleh Ubah IPTA Peringkat Diploma & Ijazah Sarjana Muda.
  • Tawaran Biasiswa UNITEN Peringkat Sarjana (Master) & Doktor Falsafah (PHD)
  • Permohonan Pendidikan Boleh Ubah (PPBU) Dalam Negeri & Luar Negara.
  • Peringkat PHD, Sarjana, Ijazah Sarjana Muda, Diploma & Latihan Sijil Kemahiran.
  • YTM Talent-A (Dalam Negara)
  • YTM Talent-A (Luar Negara)
  • Biasiswa Yang Di-Pertuan Agong.
  • Program Pelajar Cemerlang.
  • Program Penajaan Ke Universiti Perdana.
  • Program Ijazah Dalam Negara.
  • Program Kejuruteraan Jepun, Korea, Jerman & Perancis.
  • Program Biasiswa Politeknik.
  • Skim Biasiswa MyBrainSc
  • Sistem Permohonan Bantuan Melanjutkan Pelajaran ke IPT.
  • Terbuka untuk Diploma & Ijazah Sarjana Muda Sepenuh Masa sahaja.

Sebenarnya ada beberapa lagi yayasan/pinjaman/biasiswa yang ada tapi link mereka tidak dapat di access. So, kami tidak masukkan dalam list kami ni. Harap apa yang ada ni dapat membantu korang semua juga. Tambahan lagi ini adalah salah satu cabang untuk korang mendapatkan kemudahan bantuan kewangan melanjutkan pelajaran selain menggunakan khidmat PTPTN..

Jika korang ada maklumat berkaitan dengan yayasan/pinjaman/biasiswa yang tiada dalam list kami ni, mohon share di ruangan komen. Semoga bantuan tidak seberapa kita ini dapat memberi 1001 kesenangan kepada yang memerlukan. Insya Allah...

List yang kami berikan ini untuk makluman korang bukan semuanya tawaran still ON.. Ada yang dah lepas tarikhnya, ada yang lepas tawaran belajar di terima baru boleh apply, ada yang dah masuk belajar baru dapat apply... Yang penting korang kena sentiasa check website tu. Yang mana boleh & layak apply, terus la apply... (^_^)

Panjang lebar lak entry kali ini. Doa kami semoga segala urusan kami & korang semua di permudahkan & dipermurahkan. Mesti ingat satu perkara, sebelum start apa-apa mulakan dengan 'bismillah' serta perbetulkan niat di hati kemudian akhirinya dengan 'alhamdulillah'...

Terima kasih singgah di entry kami kali ini...
enjoy shopping & crafting with us...

 OPEN FOR ORDER ---> FELT CRAFT

 OPEN FOR ORDER ---> POPIA MINI SERUNDING

OPEN FOR ORDER ---> KOLEKSI HANDBAG

Sape nak voucher? (KFC, TESCO, JUSCO, PIZZA HUT, IKEA...DLL..)
Sila tekan WHOHAA & Terus register sahaja.
PERCUMA! Free voucher (KFC, TESCO, JUSCO, PIZZA HUT, IKEA...and another)
Please visit WHOHAA to join member. (join member for free)

Share IKLAN --> Orang KLIK --> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana??
Klik 8SHARE dan daftar FREE aje..

Nak tebus barang FREE??? 
Jom join dan tebus hadiah... Daftar free, kumpul point mudah sangattttt... 
Cepat KLIK SINI!!!

Klik LIKE sini yea.. TQ --> QasehMuslimah.Munirah Page

No comments :

Post a Comment

Kami memerlukan komen dari kawan-kawan semua untuk memperbaiki & mengeratkan silaturrahim antara kita...
Terima kasih kerana luangkan masa ke blog kami (^_^)