Saturday, January 21, 2012

Handmake Craft : Tempahan dari Kak Midah.

Assalamualaikum...
Maaf kerana kami lama tidak update. Kami langsung tidak berkesempatan. Just dapat update status di FB sahaja. Ini kerana kami hendak pastikan semua tempahan yang kami terima siap & dapat di pos tepat pada masanya. (sweetnye kan....)
Kali ni kami update tempahan yang telah siap iaitu KEYCHAIN... Tempahan ini kami terima dari Kak Midah. Sebelum ni Kak Midah ada tempah keychain juga & ini adalah tempahannya yang kedua. Alhamdulillah, Kak Midah berpuas hati dengan hasil jahitan kami.
Firstly, ini adalah gambar semasa proses siap kira-kira 25%... Paling rumit & cerewet adalah semasa menjahit tulisan nama untuk setiap keychain. Pada masa ni, keychain bentuk panjang empat segi kami tidak gunting lagi...hehehehe...

Then, inilah hasilnya. Empat keychain bentuk hati dengan pelbagai warna & hiasan namun menggunakan konsep yang sama iaitu reben & butang sebagai hiasan. Ini adalah keychain pertama kami menggunakan konsep begini. Cantik kan???? Keychain ini adalah kepunyaan WAWA, AIN, FAEZAH & WAN... Mereka adalah buah hati, pengarang jantung kepada Kak Midah...
keychain utk WAWA
keychain utk AIN
keychain utk FAEZAH
keychain utk WAN
Amacam, cantik tak? Mesti korang semua terpegun kan??? hehehehe... Jom kita view ke empat-empat design keychain ni...



Keychain cantik ni kami silangkan rebennya. Di tengah2 titik pertemuan reben ni kami jahitkan reben pintal & hiaskan butang coklat gelap.


Keychain ini pula kami just hiaskan single line reben sahaja. Kemudian reben pintal serta butang coklat gelap tetap sebagai penaik seri keychain ini.


Keychain yang ini kami jahitkan dengan double line pula. Memang sweet sangat. Di tengah-tengah line tersebut kami hiaskan dengan reben pintal & butang coklat gelap juga.


Keychain ini pula lain dari lain. Kami just silangkan reben tersebut. Reben pintal & butang coklat gelap kami jahitkan di side belakang keychain tersebut. Simple & sweet!!!!





Bukan itu sahaja, Kak Midah juga tempah dari kami keychain panjang empat segi. Kak Midah mahukan keychain yang simple sahaja tetapi warna menarik. So, kami siapkan keychain seperti di bawah :-
Ni bahagian depan
Ni bahagian belakang
Cantik tak? Okeylah, ini semua tempahan keychain yang kami siapkan untuk Kak Midah. Korang pula camne? Tak terpikat ke?
Kalau korang terpikat & ingin dapatkan keychain macam ni, dengan lapang dadanya korang penuhkan detail2 korang di ORDER FORM di bawah. Jika ada sebarang kemusykilan berkaitan dengan koleksi kami, korang bolehlah hubungi kami melalui FB, email & ruangan komen di blog kami... Kami tunggu tempahan dari korang...!!!

Enjoy shopping with us....

4 comments :

  1. BLOG TUTORIAL/COMPUTER TIPS/TRICK at http://blogeditor009.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks sbb singgah di blog kami... InsyaAllah, kami akan singgah di blog Mishter Izwan ek... Jgn lupe, dh singgah tu belilah koleksi kami... heheheehe

      Delete
  2. wah, entry yang menarik, blog ni pun lawa, keep up the good work! :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks... kami akan cuba lakukan yg tbaik utk korang semua.. terima kasih Emmet krn singgah di blog kami... tempahlah koleksi kami skrg krn promosi still xtutup lagi...

      Delete

Kami memerlukan komen dari kawan-kawan semua untuk memperbaiki & mengeratkan silaturrahim antara kita...
Terima kasih kerana luangkan masa ke blog kami (^_^)